Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Tränarutbildningar

(2017-09-14 17:27)
Funderar du på att bli tränare eller vill du ta nästa steg i din tränarutbildning? Ta då chansen att gå vår utbildning till grön eller blå tränare under våren. Båda utbildningarna arrangeras i Göteborgsområdet.
 

Liros SRS - Höstknalten

(2017-09-11 17:35)
Resultaten i Mellancupen är uppdaterade efter helgens delsegling, Höstknalten i Långedrag. På söndag, är det "Sista Chansen" att avancera i resultattabellen, när den sista och avslutande seglingen i årets cup arrangeras i Björlanda Kile.
 
Västkustens Seglarförbund hälsar ordförande och övriga representanter från våra klubbar, välkomna till höstens kvällskonferens torsdagen den 12 oktober i Långedrag.
 
Höstregattan i Långedrag avslutade årets cup. Totalt har 18 delseglingar, arrangerats runt om på Västkusten. Under våren och sommaren genomfördes 582 starter i de olika klasserna. Största klassen blev B-optimisterna med 123 deltagare och 266 starter.
 
Den 28 och 29 oktober arrangerar vi en utbildning för blå förhandlingsdomare i Långedrag, med Tina Örthendahl som föreläsare. Utbildningen vänder sig till dig som vill döma kappseglingar på blå nivå genom att ingå i en protestkommitté.
 
Uddevallaregattan arrangerades en av de finaste sensommar dagarna i lördags. Seglingen hade samlat ett 15 – tal båtar från mellersta Bohuslän och Västergötland.
 
Varmt välkomna till Höstregatta för Jollar på Långedrags Segelsällskap den 26 augusti. Regattan är den sista delseglingen i årets Liros Cup.
 
Den 54:e upplagan av Tjörn Runt by COWI bjöd på en fartfylld dag med härlig kappsegling.- Det har varit friska vindar under hela dagen och tidvis hårda åskbyar. Vindarna har krävt en aktiv segling av alla deltagare, säger tävlingsledare Anders Thoren
 
Lilla Tjörn Runt har seglats för 33:e gången. Årets segling bjöd på nordvästliga vindar mellan 2-5 m/s. På startlinjen fanns de traditionella klasserna Optimist, Zoom8, RS Tera, RS Feva och Access-jolle tillsammans den nya klassen för i år,
 
Årets version av GOR kom att skilja sig mycket från förra årets. Det bjöds på samtliga typer av väder alltifrån strålande solsken till hällregn men måttliga vindar, i början av racet var det till och med nästan vindstilla.
 

Vendelsö Runt 2017

(2017-08-14 10:57)
Välkomna att segla Vendelsö Runt lördagen den 2 september! Regattan ingår i Liros SRS Syd och mellancup och seglas i Bua.
 

Gothenburg Summer Regatta

(2017-08-14 10:53)
Den 19-20 augusti arrangeras Gothenburg Summer Regatta i Björlanda Kile. Ambitionen är etablera en utvecklande regatta där ett brett fält av seglare från hela Norden kan vara med och lära av varandra.
 

Välkomna...

(2017-07-27 13:03)
Vi hälsar två stycken nya klubbar välkomna till Västkustens Seglarförbund, Club 29 Segelsällskap och Åsa Surfklubb.
 
Regn och hårda vindar inledde söndagen den 16 juli då sommarens stora seglingstävling, Grebbestadsregattan ägde rum. Sjutton båtar var anmälda men endast sju båtar gick till start.
 
Under lördagen arrangerade vi tillsammans med Rogers by the Sea en regatta som präglades av ett perfekt seglingsväder och sportsligt fina förhållanden.Som vanligt så var H-båten med Gunnar Seden från SSN vid rodret med i diskussionen om en topplats.
 

Postadress:
Göteborgs Windsurfing Club - Segling
Rebecca Olsson, Tamburingatan 5
42151 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info